Handbollen i Skjetten - 41 år av framgång

Handbollen i Skjetten har en stolt historia som sträcker sig över 41 år och fortsätter att blomstra. Denna berättelse om idrotten började med Hans B. Sødal, en pionjär som år 1976 grundade en handbollgrupp som officiellt blev en del av Skjetten Idrottslag. Samtidigt bildades Valstad Idrettsforening, som också inkluderade handboll som en av sina idrotter.

I början bestod damlaget huvudsakligen av spelare från bostadsområdena Nordbyveien och Karis vei. Det var en späd start, men år 1984 kom de första flicklagen till, följda av pojkarna året därpå. Aktiviteten ökade stadigt på alla åldersnivåer och blev en viktig del av den stora idrottsfamiljen i Skjetten.

Under handbollens tidiga dagar i Skjetten var träningarna i gymnastiksalarna i området allt som fanns. Klubben växte stadigt, och en viktig faktor för framgången var handbollskolor som arrangerades under sommarloven, lockandes både nya och befintliga spelare. För att behålla dessa spelare och stödja deras utveckling satsade klubben på att bygga upp ekonomiska reserver, vilket möjliggjorde fortsatt expansion.

Handbollen i Norge upplevde internationell framgång, vilket ledde till en ökad entusiasm och fler spelare till klubben i Skjetten. För att möta den ökande efterfrågan fokuserade klubben på att förbättra tränarkompetensen och att fortsätta att bygga på sin egen struktur och organisation.

Stian Bjermeland, en före detta elitnivå-handbollsspelare och utbildad idrottstränare, anslöt till klubben som sportsutvecklare för två år sedan. Hans engagemang har gett ny livskraft åt klubben, särskilt när det gäller att locka barn och ungdomar till handbollen.

Målet för klubben är att förbli en attraktiv plats för handbollsspelare i alla åldrar och att fortsätta att växa som en sammanhållen gemenskap. Genom att fokusera på klubbutveckling och gemensamma aktiviteter, inklusive sommaravslutningar och andra sociala evenemang, strävar Skjetten Håndball efter att fortsätta blomstra.

I dag spelar alla Skjetten-lag i Region Øst-serierna och deltar i olika turneringar. Klubben fortsätter att stärka gemenskapen och har en lovande framtid som en viktig aktör inom handbollen i Skjetten och bortom. Med sin rika historia som grund och ett starkt engagemang för framtiden kommer handbollen i Skjetten säkerligen att fortsätta sin framgångssaga under många år framöver.

Välkomna till Bohus Cup
Tillsammans skapar vi ny historia

Rulla till toppen